OreikO Power Equipment

Het gamma OreikO diesel aggregaten / generatoren

Het OreikO gamma

Momenteel hebben we drie modellen dieselgeneratoren in ons gamma:
- één aggregaat van 4,5 KW in een gesloten behuizing : DG5500LDE
- twee aggregaten in een open behuizing: DG5500CLE (4,5 KW) en DG12000 CLE (8 KW)

De 4,5 KW generatoren hebben beiden een 186 cc dieselmotor. De DG12000CLE heeft een twee cilinder dieselmotor.

Kleinere vermogens hebben we niet in ons gamma omdat deze minder interessant zijn vanwege het te kleine prijsverschil en om het gamma aan wisselstukken te beperken.
Grotere vermogens zijn evenmin beschikbaar bij OreikO omdat wij enkel generatoren met echte KW en KVA's leveren. Wij beloven niets wat er niet is.

Wisselstukken

Alle wisselstukken zijn leverbaar uit voorraad en meestal ook compatibel met wisselstukken van andere fabrikanten. In onze webshop vindt u alle beschikbare wisselstukken.

Moest u een vraag hebben omtrent een bepaald wisselstuk of deze niet terugvinden in de webshop, gewoon een foto met beschrijving en afmetingen van het wisselstuk naar ons (info@oreiko.com) sturen en wij proberen u dan verder te helpen.

Get the flash player here: http://www.adobe.com/flashplayer

Welk vermogen heb ik nodig?

Dit punt is zeker belangrijk; u moet zeker perfect op voorhand inschatten hoeveel vermogen u maximaal nodig zal hebben.

Aanbevolen wordt om een generator te nemen met een reëel continu vermogen berekend in KW en eventueel ook in KVA (zie hieronder) dat hoger ligt dan het vermogen dat u ooit nodig zal hebben.
Dit om te vermijden dat de alternator en de generator in zijn geheel te zwaar of overbelast wordt. Overbelasting is vaak de oorzaak van defecten.

maar u mag uiteraard ook geen veel te grote generator nemen want dan hebt u een te grote kost voor de brandstof.

Een monocilinder luchtgekoelde dieselgenerator (meestal met een cylinderinhoud van 418cc) levert doorgaans maximaal 4,5 5 KW of KVA, afhankelijk van het merk van de generator, bij een fréquentie van 50 Hz. Twee cilinder luchtgekoelde dieselgeneratoren leveren een vermogen van 8 9 KW.
Dit mag u zeker aannemen als een gouden richtlijn.

Maatwerk

Al onze dieselgeneratoren kunnen op maat gemaakt worden. Groothandelaars kunnen daardoor bij OreikO hun generator zelf samenstellen.

De mogelijke opties zijn zeer uitgebreid :
Voltage 220 en / of 380V, handstart en/ of een elektrische starter, digitaal controlepaneel, een stop bij laag oliepeil, AVR (Capacitor), ATS voorbereid, externe ATS, grote wielen, voorverwarming, afstandbediening, Bosch injectie, NSK lagers, een handleiding in eigen taal, DC 12V, 12V kabels, een gereedschapset, een reserve filter set, een eigen label met merknaam, kleur van de generator (meerdere kleuren combineren kan).

Een bestelformulier voor groothandelaars / dealers kan hier gedownload worden Adobe Reader http://get.adobe.com/uk/reader/.

Monofase 220V of driefase 380V

De alternator van een generator levert ofwel driefase 380V of monofase 220V. Van een driefase generator kan ook wel nog 220V afgenomen worden, maar nooit het volle vermogen. Daarnaast als tegelijkertijd 380V en 220V wordt afgenomen, wordt de alternator extra zwaar belast. Daarom hebben onze generatoren een schakelaar waardoor je ofwel 380V ofwel 220V kan gebruiken.
Met enkel 380V kan je altijd met behulp van een kleine stroomverdeelkast 220V verdelen.

380V is enkel nodig voor de krachtigere machines, dus voor professioneel gebruik. Er is evenwel een tendens dat meer en meer machines op 220V werken dan op 380V.
Alleszins, doe-het-zelvers of privépersonen hebben zeker geen driefase nodig.
Tenzij u echt 380V nodig hebt, raden we u aan om te opteren voor een 380V.

Een gouden regel is dat een 220V stekker op een 380V generator maar 1/3 van het vermogen levert van het vermogen van 380V.
Omdat onze generatoren uitgerust zijn met een schakelaar 380V/220V, kan de 220V stekker 2/3 van het vermogen van 380V, dus 3KW voor een 380V generator van 4,5KW continu.

Wat is 'AVR'

AVR staat voor Automatische Voltage Regelaar.
Een automatische spanningsregelaar wordt gebruikt om de spanning van een generator constant te houden bij veranderende belasting, bv. bij het inschakelen van een tweede toestel, bv. een compressor.

Wat is 'brushless'

Wanneer de alternator van het brushless type is, betekent dit dat er geen wrijving is tussen de bewegende onderdelen van de alternator, waardoor een langere levensduur van de alternator kan verzekerd worden. Brushless wil dus zeggen dat de generator werkt met een borstelloze gelijkstroommoter.

Wat is 'Hz'

De wisselspanning die in Europa uit het stopcontact komt heeft een frequentie van 50 Hz. Bij een generator is deze wisselspanning gerelateerd aan de motor. Bij een kleine diesel generator van het type 'silent diesel generator' wordt bij 3.000 omwentelingen van de dieselmotor door de alternator een wisselstroom geproduceerd van 4500 Watt bij 50 Hz. Bij 3600 omwentelingen wordt dit 5000 Watt bij 60 Hz.

Wat is 'ATS'

ATS staat voor Automated Transfer Switch en is een systeem dat aangesloten wordt op het stroomnet. Wanneer er zich een stroomonderbreking voordoet, krijgt de generator een signaal en wordt deze automatisch opgestart.

De OreikO generatoren kunnen uitgerust worden met een ATS systeem. Er bestaan interne en externe ATS systemen. De OreikO generatoren zullen vanaf 2010 steeds voorbereid zijn voor het gebruik van een extern ATS systeem.
Het voordeel van een extern ATS systeem is dat het ATS systeem niet onderhevig is aan trillingen en warmte van de generator. Het ATS systeem wordt met een kabel verbonden met het bedieningspaneel van de generator.

Wat is 'KVA' en 'KW'?

Het aantal 'KVA' wordt vaak misbruikt om te imponeren met het vermogen van een generator. De meest populaire generatoren op de markt zijn de 6,5 KVA generatoren.
Maar wees steeds op je hoede want hoe kan je zelf het aantal KVA narekenen? Dit kan éénvoudig met de formule KW = KVA x power factor. Zodus, het aantal KVA is het aantal KW gedeeld door de 'power factor'. Bij kleine generatoren is de 'power factor' meestal 1, bij grote generator sets is deze 'power factor' meestal 0,8.
Zie ook op de pagina http://wiki.answers.com/Q/How_to_convert_kw_into_kva

Meer informatie omtrent de 'power factor' : http://en.wikipedia.org/wiki/Power_factor

©2009 OreikO.com - http://oreiko.com - info@oreiko.com - Printed on Saturday August 24, 2019